دلایل تاری دید
آیا زیاد پیش میآید که چشمتان تار شود و برای بازیابی دید عادی نیاز به پلکزدن مداوم، مالیدن چشمها یا مرطوبکردن آنها پیدا کنید؟ این مشکل میتواند بهدلیل افزایش سن یا نیاز به عینک باشد، اما ممکن است دلایل دیگری هم داشته باشد. بیشتر وقتها تاری دید با درمان مناسب رفع میشود اما فراموش نکنید که تغییر ناگهانی در حس بینایی طبیعی نیست و در صورت بروز آن باید به پزشک مراجعه کنید.
دلایل تاری دید
۱. به عینک یا لنز جدید نیاز دارید
افراد با گذر زمان به عدسیهای قویتر نیاز دارند، زیرا چشم انسان با افزایش سن تغییر میکند. اگر از عدسی مناسبی استفاده نکنید، پرتوهای نور نمیتوانند بهخوبی روی شبکیه که تصاویر را به مغز میفرستد، متمرکز شوند. درنتیجه دچار تاری دید میشوید
۲. آستیگمات هستید
آستیگماتیزم یکی از مشکلات چشمی است که باعث کاهش دید میشود و بهدلیل شکلگیری نامناسب قرنیه بهوجود میآید. گاهی آستیگماتیزم جزئیست و تأثیری بر بینایی ندارد اما اگر مشکل بینایی شدید باشد، پزشک در تعیین عینک مناسب به شما کمک میکند.
۳. چشمهای خشکی دارید
خشکی چشم به این معنی است که چشمانتان نمیتوانند بهخوبی خودشان را چرب و روان نگه دارند. خشکی چشم به این دلیل است که مقدار یا کیفیت اشک چشم بهاندازهی کافی نیست، بنابراین چشمهایتان خشک میشود. خشکی چشم علاوهبر تاری دید با التهاب، خارش و ناراحتی چشمها همراه است.
۴. دچار قرمزی چشم شدهاید
قرمزی چشم عارضهای است ناشی از التهاب یا عفونت غشای مخاطی ملتحمه که بخش جلوی چشم و لایههای درونی پلکها را میپوشاند. قرمزی چشم مجموعهای از نشانهها را از ناراحتی چشم، قرمزی، سوزش چشم، خارش و اشکریزش تا حساسیت به نور و تاری دید بههمراه دارد.
۵. التهاب قرنیه دارید
وقتی یکی از قرنیهها درنتیجهی خاراندن چشمها، استفادهی طولانیمدت از لنز تماسی، ویروس یا هر مشکل دیگری دچار عفونت و التهاب میشود، بینایی تحتتأثیر قرار میگیرد.التهاب قرنیه ممکن است با درد، قرمزی، اشکریزش یا ترشح، حساسیت به نور و همچنین تاری دید همراه باشد.
بیماری هایی که باعث تاری دید میشوند
۱. دیابت
با گذر زمان، میزان بالای قند خون باعث تخریب مویرگهای شبکیه میشود که حس بینایی را کنترل میکند. درنتیجه بخشی از شبکیه متورم میشود و ناخواسته رگهایی در چشم ایجاد میشوند و پس از مدتی شروع به خونریزی میکنند.
۲. سکته مغزی
یکی از نشانههای اصلی سکته مغزی، تغییر ناگهانی و بیدرد در بینایی است. ممکن است دچار تاری دید یا دوبینی شوید. اگر متوجه این نشانهها یا نشانههای زیر در خودتان شدید بیدرنگ با فوریتهای پزشکی تماس بگیرید:
3. میگرن
برای بیشتر افراد میگرن چیزی بیشتر از یک سردرد وحشتناک است. نشانههای دیگری از جمله تاری دید و حساسیت به نور، هنگام بروز میگرن دیده میشوند. این نشانهها ممکن است حتی پیش از آغاز موج اصلی میگرن شروع شوند و تا پایان میگرن هم تسکین نیابند.
4. پسوریازیس
نشانههای رایج پسوریازیس خارش یا حساسیت پوستی، درد و التهاب مفاصل و لکههای قرمز و انبوه در پوست است. اما این بیماری ممکن است چشمها را هم تحتتأثیر قرار دهد. بیماری شرایطی ایجاد میکند که التهاب و تورم باعث تاری دید، درد، قرمزی چشم و حساسیت به نور میشود.
5. ام اس
یکی از علائم اولیه ام اس تاری دید است. این بیماری باعث التهاب اعصاب چشم و منجر به عارضهای بهنام التهاب عصب بینایی میشود که تاری دید، کاهش توانایی تشخیص رنگ و درد، هنگام حرکت چشمها را بهدنبال دارد. این مشکل معمولا تنها در یک چشم رخ میدهد.
6. تومور مغزی
تومور مغزی باعث ایجاد فشار در جمجمه و درنتیجه بروز نشانههای مختلف ازجمله تاری دید شود.
7. پارکینسون
تاری دید از نشانههای زودهنگام این بیماری عصبی نیست، اما با افزایش شدت آن، میتواند بر بینایی اثر بگذارد. زیرا با گذر زمان، پارکینسون بر چگونگی حرکت چشم تأثیر میگذارد.